Amerika Vize Türleri 12 dakikalık okuma

J-1 Work and Travel Vizesi Nedir?

04 Nisan 2024
work and travel vizesi nedir

Work and Travel J1 vizesi Amerika Birleşik Devletleri’nde öğrencilerin genellikle yaz aylarında çalışabilecekleri bir programdır. Bu eğitim ve çalışma programı ile Amerika’da çeşitli iş kollarında çalışabilir ve aynı zamanda buradaki çalışmanızın karşılığı olarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Çalışmanız için verilen yaklaşık iki aylık süreden sonra da Amerika’yı keşfedebilmek için ekstra bir ay daha ülkede bulunmanıza izin verilir.

Work and travel vize başvuru süreci ile ilgili bir rehber niteliğindeki yazımızın devamında bu konu ile ilgili kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz.

J1 vizesi içinde 14 farklı program barındıran geniş bir vize türüdür. Work and Travel bu vize programlarından yalnızca bir tanesidir. Vize hakkında daha ayrıntılı bir rehber arıyorsanız Amerika J1 Vizesi içeriğimize göz atın.

Work and Travel Vizesi Başvuru Süreci

Work and travel vizesi başvuru sürecinde gerekli adımlar oldukça dikkatli şekilde tamamlanmalıdır. Tüm başvuru adımlarını tamamlamanızın ardından vize mülakatı ile başvurunuzu sonuçlandırmış olursunuz.

Buna göre Work and Travel için vize başvuru adımları şu şekildedir:

1. Adım: DS-2019 Formu Öncelikle program kapsamında anlaşmış olduğunuz sponsor acentenizin DS-2019 formunu temin edip size ulaştırması gerekmektedir.

DS-2019 formu, J1 vize statüsü için bir uygunluk sertifikası niteliğindedir. Formda sponsor acenteniz program kapsamında çalışacağınız işletme ve program tarihleri hakkında bilgiler bulunmaktadır.

2. Adım: DS-160 Formu Sponsor acentenizden DS-2019 formunu temin ettikten sonra çevrimiçi göçmen olmayan vize başvuru formu DS-160 formunu doldurmalısınız. 

DS-160 formunu doldurup imzaladıktan sonra barkod numaranızın olduğu onay ekranının çıktısını alarak vize randevunuza götürmeniz gerekmektedir.

Ayrıca bakınız: Amerika Vize Başvurusunun İlk Aşaması DS 160 Formu Nedir, Nasıl Doldurulur?

3. Adım: Başvuru Ücreti J1 vize online başvurunuzu tamamladıktan sonra başvuru işlem ücreti ve SEVIS ücretini ödemeniz gerekmektedir. 

SEVIS ücreti, Öğrenci ve Değişim Ziyaretçi Bilgi Sistemi ücreti olarak da bilinmektedir ve sadece F1, M1 ve J1 vizesi gibi vize statüleri için gereklidir.

Ödemeleri yalnızca resmi web sitesi üzerinden yapmanız gerektiğini unutmayın!

4. Adım: Mülakat Randevusu ve Görüşme Çevrimiçi başvurunuzun tüm adımlarını tamamladıktan sonra ABD Konsolosluğu veya Büyükelçilikten ABD vize mülakatı için randevu almanız gerekmektedir.

Mülakat görüşmesi için talep edilen destekleyici belgeleri DS-2019 ve DS-160 formlarınız ile beraber randevuya giderken yanınızda götürmeniz büyük önem taşımaktadır.

Mülakat görüşmesinde konsolosluk memuru tarafından birtakım sorular sorulacaktır. Bu aşamayı da tamamlamanızın ardından vize başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Diğer Amerika öğrenci vizeleri için Amerika Öğrenci Vizeleri adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Work and Travel Vizesi için Gerekli Olan Belgeler Hangileridir?

work and travel için istenen belgeler neler

Work and travel vize mülakatı öncesi talep edilen belgeleri eksiksiz biçimde hazırlayıp mülakat görüşmesine yanınızda götürmelisiniz.

Work and Travel için gerekli belgeler şu şekildedir:

  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Okulunuzdan alacağınız İngilizce Transkript
  • İngilizce Yeterlilik Belgesi
  • İngilizce hazırlanmış Öğrenci Belgesi
  • DS-2019 Formu (J1)
  • DS-160 Vize Başvuru Formu
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Vize ücretinin ödenmiş makbuzu
  • Çalışacağınız işletmeden temin edilecek iş sözleşmesi veya kabul mektubu

Bu belirttiğimiz belgeler genel olarak talep edilen belgeler olmakla beraber kişisel durumunuza ve başvurunuza göre farklı belgelerin de talep edilebileceğini unutmayınız.

Belgelerden en önemlisi olan fotoğrafın nasıl olacağını öğrenmek için Amerika Vize Fotoğraf Ölçüsü adlı içeriğimize bakabilirsiniz.

Work and Travel Vize Mülakatı

Gerekli online başvuruları gerçekleştirdikten sonra ABD konsolosluğu veya Büyükelçilikten mülakat görüşmesi randevusu almanız gerekmektedir.

Mülakat görüşmesinde konsolosluk memuru tarafından size seyahat amacınıza yönelik ve kişisel birtakım sorular sorulacaktır. Mülakat aşamasını rahatça tamamlayabilmek için görüşmeye bu sorulara hazırlanmış şekilde gitmeniz önem taşımaktadır.

Amerika vize mülakatı ve daha fazla Amerikan vizesi mülakat ipucu için Amerika Vize Mülakatı: Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Work and Travel Mülakatı Kaç Dakika Sürer?

İngilizce olarak yapılacak mülakat süresi 1 ile 10 dakika arasındadır. Sorulara doğru ve net yanıt vermeniz, vizenizin onaylanması için kritik değer taşır. Yetkililer yanıtlarınızdan şüphe duyarsa, başvurunuz reddedilebilir.

Oldukça kısa süren ama vize onaylanması konusunda çok önemli bir rol oynayan Amerika vize mülakatı demosunu bizimle birlikte yapabilir, ret alma şansınızı önemli ölçüde düşürebilirsiniz. Ücretsiz olarak Amerika Vize Ön Başvuru Formunu hemen doldurun. Size en kısa sürede dönüş yapalım.

Work and Travel Vize Soruları

Work and Travel vize mülakatı sırasında sorulan sorulara doğru ve net cevaplar vermeniz gerekmektedir. Kendinizi ifade edememeniz ve cevaplarınızı çok uzatmanız olumsuz bir izlenim yaratmanıza sebep olacaktır.

work and travel soruları nelerdir

Görüşme sırasında sorulan bazı Work and Travel soruları şu şekildedir:

  • Hangi üniversiteye gidiyorsunuz?
  • Hangi fakültedesiniz?
  • Hangi bölümü okuyorsunuz?
  • Bu programa neden katılmak istiyorsunuz?
  • Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
  • Neden bu bölümü okumayı tercih ettiniz?
  • Şu anda yarı zamanlı olarak bir işte çalışıyor musunuz?
  • Daha önce çalıştınız mı? Açıklayınız.
  • ABD’ye daha önce seyahat ettiniz mi?
  • Yurtdışına daha önce çıktınız mı?
  • Amerika seyahatiniz için sabırsızlıkla beklediğiniz şey nedir?
  • Amerika’da aile veya arkadaşlarınız var mı?
  • Kariyer planlarınız nedir?
  • Bu program ile neyi başarmayı diliyorsunuz?

Bu sorular genel olarak örnek niteliğinde olup kişisel durumunuza ve başvurunuza göre farklı sorular sorulabilmektedir.

Bu konuda daha ayrıntılı bilgi için Amerika Vizesi Soruları adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Work and Travel Vize Sorularını Nasıl Cevaplamalısınız?

Başarılı bir vize mülakatı için sorular doğru, kısa ve net cevaplarla cevaplandırılmalıdır. Sorulara vereceğiniz cevapların çevrimiçi başvurunuz ile çelişmesi, başvurunuzun olumsuz etkilenmesine hatta reddedilmesine bile sebep olabilir.

Sorulara oldukça açık ve kısa cevaplar vermeniz görüşme sırasında konsolosluk memurunda olumlu bir izlenim bırakacaktır. Dolayısıyla mülakat görüşmesine gelirken sorulara hazırlanmış olmanız oldukça önemlidir.

Bu konuda daha fazla içerik için Amerika Vize Mülakat Soruları ve Görüşme Süreci içeriğimize göz atabilirsiniz.

Work and Travel Vize Reddine Sebep Olabilecek Durumlar

Vize mülakatı sırasında elenmenize ve vize başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilecek birkaç durum söz konusudur. 

vizereddidurumlar

Work and Travel vize reddine neden olabilecek durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Destekleyici belgelerin eksik veya yanlış hazırlanmış olması
  • Görüşme sırasında vereceğiniz cevapların online başvurunuz ile çelişmesi
  • Amerika’da geçirilecek sürenin belirsizliği
  • Önceden yapılmış olan vize ihlalleri
  • Önceden yapılmış vize başvurularından ret alınması
  • Başvurunuza bağlı olarak yetersiz İngilizce

Amerika vizenizin reddi durumunda nasıl hareket etmelisiniz? Bu konuda detaylı bilgi için Amerika Vize Başvuru Reddi konulu içeriğimize göz atabilirsiniz.

Bu sayılan durumlara ek olarak konsolosluk memurunda bırakacağınız olumsuz bir izlenim de vize başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilir.

Work and Travel Mülakatına Nasıl Hazırlanmalısınız?

Görüşme sırasında tutarlı ve net olmanız gerekmektedir. Bu sebeple vize görüşmesine hazırlanırken online başvuru sırasında verdiğiniz cevaplara göz atabilirsiniz. 

Ayrıca vize mülakatında sorulan soruları inceleyip vereceğiniz cevaplara hazırlanmanız da görüşmeniz açısından yararlı olacaktır. 

Son olarak görüşme öncesinde sizden talep edilen tüm destekleyici belgeleri doğru ve eksiksiz şekilde hazırlamayı unutmayınız.

Vize Görüşmesinde Ne Giymelisiniz?

Vize görüşmesinde özenli giyinmeniz görüşmeye olumlu bir izlenimle başlamanıza sebep olacaktır. Dolayısıyla mülakat görüşmesine gelirken temiz, ütülü ve ortama uygun giyinmeye özen gösteriniz.

Daha fazla Amerikan vizesi mülakat ipucu için Amerika Vize Mülakatı: Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar ya da Amerika Vize Mülakat Soruları ve Görüşme Süreci içeriklerine göz atabilirsiniz.

Work and Travel Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Unsurlar

Program hakkında bazı detayları bilmeniz gerek başvuru sürecinde gerekse program sırasında sizin açınızdan yararlı olacaktır. 

Buna göre Work and Travel programı ile ilgili bilmeniz gerekenler şu şekildedir:

  • Program 18-26 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri içindir.
  • Vizenizin reddedilmesi durumunda para iadesi yapılmamaktadır.
  • Programa katılmak için en az orta seviye İngilizce aranmaktadır.
  • Program sonrası ülkenize dönmeniz gerekmektedir.
  • Programa katılabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 not ortalamasına sahip olmanız gerekmektedir.

Bir diğer öğrenim vize çeşidi olan F-1 hakkında daha fazla bilgi için Amerika F1 Vizesi Nedir ve Nasıl Alınır içeriğimize göz atabilirsiniz.

Work and Travel Vizesi Maliyeti Ne Kadar?

Work and Travel vize ücreti J-1 Vize ücreti ve SEVIS ücreti olarak ayrılabilir. 2024 yılı için J-1 vize ücreti 185$ ve SEVIS ücreti 35$ olarak belirlenmiştir.

Belirtilen bu ücretler tüm başvurularda ödenecek olup, durumunuza göre farklı ücretler de istenebilir.

J1 Vizesi Hakkında Detayları Emekli Konsolosluk Yetkilisinden Dinleyin

Amerika Vize Başvurunuza Uzmanlar ile Hazırlanın
Eski ABD Konsolosluk Yetkilileri ile Başvuru ve Gerçeğe Uygun Mülakat

Açılan sayfadaki ücretsiz formu doldurmanız halinde size en kısa sürede dönüş yapacağız.

Sıkça Sorulan Sorular

Work and Travel Başvurum Reddedilirse Para İadesi Alabilir miyim?

Hayır, başvurunuzun reddedilmesi ihtimalinde para iadesi sağlanmamaktadır.

Work and Travel Vize Randevusunu Nereden Alabilirim?

Vize mülakatı için randevunuzu ais.usvisa-info.com resmi web sitesinden alabilirsiniz.

Work and Travel için Yaş Sınırı Var Mı?

Evet, program 18-26 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri içindir.

Work and Travel Vizesinin Geçerlilik Süresi Nedir?

J1 vizesi genel olarak 2 yıl süreli verilmektedir ancak program sonunda tekrardan ülkenize dönmeniz gerekmektedir.

Work and Travel Vizesi Alabilmek için İngilizce Bilmem Gerekir mi?

Evet, Work and Travel vizesi almak için en az orta seviye İngilizce bilmeniz gerekmektedir.

Work and Travel Vizesine Ne Zaman Başvurulur?

Genel olarak yaz aylarında başvurulan programa, bir yıl içerisinde yaklaşık 100.000 kişi katılır. Katılımcıların yaşı 18 ile 30 arasında değişir. Vizenizin onaylanması için en önemli şart, bir yükseköğretim kurumunda eğitim görüyor olmanızdır.

2 yıllık üniversite öğrencisi Work and Travel yapabilir mi?

Work and Travel programına katılmak isteyen adayların 4 yıllık ve 2 yıllık üniversite okuyor olması veya yüksek lisans 1. sınıf öğrencisi olması gerekmektedir

Work and Travel Hangi Ülkelerde Var?

Work and Travel programı Amerika’da bulunmaktadır. Öte yandan Avustralya gibi farklı ülkelerin de kendilerine özel yazın çalışma ve seyahat programları bulunur.

Work and Travel Programına Katılmak için Ne Kadar Ödeme Yapmalıyım?

2024 yılı için program ücreti firmalara göre değişmekte olup ortalama 3100- 3300$ arasındadır. Ücretlendirmeler hakkında daha detaylı bilgi için çalışmak istediğiniz firma ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Work and Travel Ücretine Neler Dahil Değildir?

Word adn Travel program ücretine uçak bileti (gidiş-dönüş), vize başvuru ücreti, sevis ücreti ve öğrencinin cep harçlığı dahil değildir.

Work and Travel ile Amerika’da nasıl kalınır?

Work and Travel’dan sonra Amerika’da iş bulup H1B vizesi, ya da EB3 vizesi alabilirsiniz. Ayrıca farklı eğitim programlarına da başvurmak seçenekler arasında değerlendirilebilir.

Sayfa Güncellenmektedir.

Bu hizmetten yararlanmak için: info@visapeer.com adresine mail gönderebilir ya da Amerika’dan +1 (973) 995-9977 ve
Türkiye’den +90 (850) 241 55 88 numaramızı arayabilirsiniz.

WhatsApp
Scan the code
Merhabalar!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?