Amerika'da Yaşam ve Çalışma 19 dakikalık okuma

Amerika’da Şirket Kurmak için Bilinmesi Gerekenler

12 Şubat 2024
Amerika'da şirket kurmak

Pek çok yabancı girişimci Amerika’da şirket kurmak için seçenekler araştırmakta. Bunun temel sebepleri ABD’nin güçlü ekonomisi, düşük vergi oranları ve istikrarlı bir hukuk sisteminin sunduğu güvencedir. Tüm bu sebepler doğrultusunda ABD, iş yapmak için oldukça cazip bir ülke.

Bu yazımızda Amerika’da şirket kurmak için şirket türüne ve şirketi kurmayı planladığınız bölgeye göre karşılamanız gereken şartlar, maliyetler ve avantajlar hakkında bir rehber hazırladık. Daha fazla bilgi alabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

7 Adımda Amerika’da Şirket Kurma Süreçleri

amerikada şirket açmak

Amerika’da iş kurmak ve ticari başarılarınızı yasal olarak sürdürebilmeniz için izlemeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır.

1- Gerekli Onayları Alın

Amerika’da şirket kurmak ve gelir elde etmek için vergi ödemek koşuluyla Green Card almaya ya da Amerikan vatandaşı olmaya ihtiyacınız yoktur. 

Öte yandan kurulan şirkette çalışabilmeniz için yazımızın devamında bahsedeceğimiz Amerika’da bulunabilmek için E-2 gibi göçmen olmayan vizeler veya EB-5 gibi bir program ile onay almanız gerekmektedir.

2- Kurmak İstediğiniz Şirket Türünü Seçin

ABD vatandaşı veya yasal daimi ikamet (Green Card) sahibi olmayan yatırımcılar Amerika’da, yazımızın ilerleyen bölümlerinde detaylarına ineceğimiz, Şahıs Şirketi (Sole Proprietorship),  Limited Şirket (LLC)  ve C Anonim Şirket (C Corporation) varlık türlerinden birini kurabilirler. 

Diğer bir varlık türü olan S Anonim Şirket ( S Corporation ) kurulumunda ise her bir hissedarın Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı olması şartı aranmaktadır.

Ayrıca Bakınız:

3- Şirketiniz İçin ABD Adresli Bir Ofis Tutun

Amerika’da şirket kurmak için şirketinizin yasal bir konuma ihtiyacı vardır. Dolayısıyla şirketinizi kurmaya karar verdiğiniz eyalette bir ofis kurmanız, banka hesabı açmak gibi adres beyanı istenen yasal süreçler için bir şart olarak aranmaktadır. 

Ofis adresi evrak gönderimi ve yönlendirmeler için gerekli olmakla beraber standart bir ofis tutmanın yanında temel gereksinimleri karşılamak amaçlı bir sanal ofis de tutabilirsiniz.

4- Şirket Yetkilisi (Registered Agent) Belirleyin

Şirket yetkilisi belirlemek, eyaletten gönderilen belgelerin ve ihbarların tebliğ edilebilmesi için önem taşımaktadır. Bu konuda hizmet veren acentelere başvurabileceğiniz gibi siz veya başka bir şahıs da şirket yetkilisi olarak görevlendirilebilir. Şirket yetkilinizi belirledikten sonra bunu bir sonraki aşama olan tescil aşamasında ilgili eyalete bildirmeniz gerekecektir.

5- Şirketinizi Tescil Edin

Şirketinizi tescil ettirmek için doldurup eyalete teslim etmeniz gereken bir form vardır. Tescil formunu doldururken genel olarak işletmeniz ile ilgili genel bilgiler, iş planınız, konum bilgileri ve sözleşme bilgileri gibi bilgiler talep edilmektedir. Bu bilgilerin eyalet bazında değişiklik gösterebileceğini unutmayınız.

Şirketinizi kurmak istediğiniz eyaletin resmi web sitesinde ilgili sayfaya giderek tescil formuna ulaşıp bu formu çevrimiçi olarak doldurabilirsiniz. Şirketinizin kuruluş sertifikası bu aşamadan sonra kaydedilmiş olacaktır.

6- Gerekli Kimlik Numaralarını Alın (EIN, ITIN)

Şirket kurmanın usul olarak en dikkat edilmesi gereken noktası burasıdır. İşçi işe almak, vergi ödemek, banka hesabı açmak ve daha birçok yasal işlem için bir İşveren Vergi Kimlik Numarasına (EIN) ihtiyacınız olacaktır.

İşveren Vergi Kimlik Numarası başvurunuzu online olarak gerçekleştirebileceğiniz gibi faks yoluyla da başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken bir husus vardır:

Eğer İşveren Vergi Kimlik Numarası başvurunuzu çevrimiçi olarak gerçekleştirmek istiyorsanız ayrıca bir Bireysel Vergi Mükellefi Kimlik Numarasına (ITIN) ihtiyacınız olacaktır. ITIN ataması gerçekleştirmek için üç seçenek mevcuttur:

İşveren Vergi Kimlik Numarası başvurunuzu faks veya posta yoluyla gerçekleştirecekseniz başvuru için doldurmanız gereken SS-4 formunuda ITIN talep edilen bölüme “non/alien” yazarak formu doldurup gönderebilirsiniz. 

İşveren Vergi Kimlik Numarası başvurunuzda ihtiyacınız olacak ilgili fax numaraları ve adresler için IRS Resmi Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.

7- Şirketinizin Banka Hesabını Oluşturun

İşletmenizi başarılı şekilde yönetmek ve iyi bir kredi oluşturabilmek için bir banka hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Şirket belgeleriniz, vergi numaralarınız ve pasaportunuz ile Amerika’da banka hesabı açabilirsiniz. Şirketinizin ABD adresi özel olarak talep edilmektedir.

Banka hesabı oluşturmanın en fazla tercih edilen ve kolay yolu bankayı doğrudan bankanızı ziyaret etmektir.

Yukarıda bahsettiğimiz adımları gerçekleştirerek Amerika’da bir şirket sahibi olabilirsiniz. Peki bu adımları gerçekleştirirken sizden talep edilecek belgeler nelerdir?

Amerika’da Şirket Kurmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Amerika’da şirket kurabilmek için

  • Şirket yapınıza bağlı olarak Şirket Ana Kuruluş Sözleşmesi (Articles of Incorporation ya da Certificate of Incorporation)
  • Varsa hissedarların şirket üzerindeki paylarını gösterir belgeler

hazırlanmış olmalıdır. Elbette bu konulardan önce şirketinizi kurmak için sermayenizi ve şirket adresinizi de hazırlamış olmalısınız. Bu gerekli belgeler genel kapsamda olup başvuru yapacağınız eyalate ve şirket türüne göre farklılıklar gösterebilir.

Ayrıca şirketiniz üzerinden Amerika’da banka hesabı açmak için birtakım belgelere de ihtiyacınız olacaktır. Bunlar:

  • Pasaportunuz
  • Kimlik belgeniz
  • Şirket kurulum belgesi
  • İkamet adresinizi gösterir belge (fatura vb.)
  • EIN Numaranız

Bu belgelerle şirketiniz adına banka hesabı açabilmeniz için 18 yaşın üstünde olmalısınız.

Amerika’da Kurabileceğiniz Şirket Türleri Nelerdir?

amerikada şirket nasıl kurulur

Amerika’da da  farklı statüde şirketler mevcuttur. Bu statüler kuruluş aşamalarına, hukuki ve vergisel yükümlülüklerine göre birbirinden ayrılırlar. 

Bu şirket statülerinden hem Amerika vatandaşı hem de yabancı olarak kurabilecekleriniz genel olarak şahıs şirketleri, anonim şirket ve limited şirket olarak üçe ayrılmaktadır. Ayrıca anonim şirketlerin de kendi içlerinde statü farklılıkları mevcuttur.

1. Şahıs Şirketi (Sole Proprietorship)

Amerika’da şahıs şirketleri genel olarak en basit işletme türüdür. Sahibinden ayrılamaz görülen şahıs şirketlerinde şirket sahibi, maksimum sorumluluğa sahiptir. Çok geniş hukuki yükümlülüklere sahip olmayan şahıs şirketlerinde, şirket sahibi şirketin tüm varlıklarına sahip olan ve yükümlülüklerinden sorumlu tutulan tek kişidir.

Amerika’da vatandaş ya da yabancı olmak fark etmeksizin şahıs şirketi kurmak oldukça kolaydır. Gerekli lisans ve izinlerin alınması dışında çok fazla bir prosedür bulunmamaktadır. Ayrı bir vergilendirme sürecinin olmaması ve bireysel vergilendirme uygulanması sebebiyle tercih edilen bir şirket türüdür.

Şirket sahibinin mal varlığı olarak kabul edilen şahıs şirketlerinin en belirgin dezavantajı gelir verginizi yükseltmesidir. Gelir vergisi ve serbest meslek vergisi şahıs şirketi sahiplerince en yüksek oranda (%15) ödenmektedir.

2. Anonim Şirket (Corporation)

Anonim şirketler şahıs şirketlerinin aksine sahiplerinden bağımsız bir yasal statüye sahiptirler. Şirket, kişilerden bağımsız olarak bizzat kendisi birtakım hak ve yükümlülüklere sahiptir. 

Kişilerin vergi ödeme gibi yükümlülüklere sahip olmasının yanı sıra ödeme yapma, borçlanma ve hukuki süreçlerde rol oynama gibi yetkileri de bulunmaktadır.

Anonim şirketler, hukuki açıdan ayrı bir birey gibi tüzel kişilik statüsünde değerlendirilmektedirler. Ayrıca şirket adına gerçekleştirilecek her bir fiil ilgili kayıt yerlerine kaydedilmeli ve faaliyetlerde şirketin tüm formalitelerine uyulmalıdır.

Anonim şirketler temel olarak vergilendirme farkına dayanarak iki statüye ayrılmıştır. Bunlar S Anonim ve C Anonim Şirkettir.

C Anonim Şirketi (C Corp) 

C anonim şirketler karları üzerinden ödedikleri kurumlar vergisine ek olarak hissedarlar da kendilerine dağıtılan kar payı üzerinden gelir vergisi öderler. Bu durum nedeniyle çifte vergilendirme dezavantajı meydana gelmektedir.

Öte yandan C anonim şirketlerinin sağladığı bazı avantajlar da vardır. 

Bunlardan en temeli, Amerika vatandaşı veya yasal daimi ikamet hakkına sahip olmayan kişilerin de C anonim şirketi kurabilmesi veya hissesine sahip olabilmesidir. Bu durum yabancı sermaye ile şirketi daha kolay büyütebilme imkanı sunmaktadır.

Ayrıca C anonim şirketleri, S anonim şirketlerinden farklı olarak sınırsız hissedara sahip olabilmektedirler.

S Anonim Şirketi (S Corp)

S anonim şirketler, tüm kar oranları hissedarların gelir vergisi beyannamelerinden belirlenen ve vergilendirilen şirketlerdir. S anonim şirketi kurmak veya hissedarı olmak için aranan temel şart Amerika vatandaşı veya yasal daimi ikamet sahibi olmanızdır.

Öte yandan bir S anonim şirketin en fazla 100 hissedarı olabilir.

3. Limited Şirketi (LLC)

Limited şirket mensupları, şirket ile ilgili sınırlı sorumluluğa sahiptirler. Kişilerin yükümlülükleri yatırımları ölçüsünde meydana gelmektedir. Bu durum yönetimde esneklik sağlar ve üyeleri şirket borçlarından korumaktadır.

Limited şirketlerde vergilendirme de bireysel olarak yapılmaktadır. Şirket karından üyelere geçiş yapılan miktar gelir vergisi olarak bireysel şekilde vergilendirilecektir.

Herhangi bir sermayeye sahip olmadan Amerika’da limited şirket kurulabilmesi sebebiyle küçük işletmeler arasında oldukça popülerdir.

Amerika’da Şirket Kurmak için Kullanabileceğiniz Vizeler

amerika sirket vizesi

Amerika’da iş kurmak için sizin ve kurmak istediğiniz şirketin niteliklerine göre farklı vize seçenekleri bulunmaktadır. 

E1 Tüccar Vizesi, E2 Yatırımcı Vizesi, L1 Şirket İçi Transfer Vizesi veya EB5 Göçmen Yatırımcı Programı Amerika’da şirket kurmak için kullanabileceğiniz seçeneklerdir.

E1 Tüccar Vizesi (Amerika Ticaret Vizesi)

Tüccar vizesi ya da Amerika ticaret vizesi, Amerika ile ticaret anlaşması yapmış olan ülke vatandaşlarının ticari amaçlı Amerika’ya gelebilmeleri için gerekli olan bir vize türüdür. Göçmen olmayan bir vize türü olan E1 vizesi, Amerika’da belli bir süre kalmanızı ve sadece belirttiğiniz ticari alanda çalışmanızı şart koşar.

Eğer vatandaşı olduğunuz ülke, Amerika ile ticaret anlaşması tarafıysa (Türkiye taraf ülkelerden birisidir.) bu vize statüsüne başvuru yaparak Amerika’da şirket kurabilirsiniz. Burada en temel şartlardan birisi, gerçekleşecek ticaretin en az %50 kadarı anlaşma ülkesi ile yapılmalıdır.

Tüccar vizesi size iki ile beş yıl arasında Amerika’da kalma hakkı verir. Gereklilikleri karşılıyor olmanız durumunda vize sürenizi uzatma talebinde bulunabilirsiniz. Uzatma talebinde bulunma hakkınız için bir sayı sınırlaması konulmamıştır.

Daha fazla bilgi için E1 Tüccar Vizesi yazımıza göz atabilirsiniz.

E2 Yatırımcı Vizesi (Amerika Yatırımcı Vizesi)

Yatırımcı vizesi, sermaye sahibi girişimciler için tercih edilebilecek bir vize türüdür. Bu vize statüsü için de E1 vizesinde olduğu gibi anlaşmalı bir ülkenin vatandaşı olmanız gerekmektedir.

E2 vizesi için gereken en önemli şart, yatırımın özelliklerine göre değişmekle birlikte önemli sayılabilecek tutarda bir yatırım olmasıdır. Ayrıca yatırım gerçekleştireceğiniz bu para yasal yollarla kazanılmalı ve borç olmamalıdır. 

Yatırım için gerekli miktar yasalarla kesin olarak belirtilmemiş olsa da 100 bin dolar civarındadır. Öte yandan doğru bir başvuru ile 50 bin dolar civarındaki bir girişim de kabul alabilmektedir.

Bu vize statüsüne iş kurma amaçlı başvururken işinizi kurma aşamasında olmanız gerekmektedir. Vize başvurunuzun onaylanması durumunda 2 yıl Amerika’da kalmanıza izin verilmektedir. Bu süreyi uzatmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için E2 Yatırımcı Vizesi yazımıza göz atabilirsiniz.

L1 Şirket İçi Transfer Vizesi

Şirket içi transfer vizesi var olan bir şirketin Amerika’daki şube, alt ya da üst kuruluş gibi bağlı bir organizasyonunda çalışmanız için başvurmanız gereken vizedir. Fakat bu vize statüsü, Amerika’da şubesi olmayan bir şirketin Amerika şubesini açmak için yönetici olarak Amerika’ya gitmenizi veya Amerika’da kendi şirketinizi açabilmenizi de sağlayabilmektedir.

Bu vize statüsünde aranan temel şart şubesini kuracağınız şirket bünyesinde son 3 yılın 1 yılında tam zamanlı olarak çalışmış olmanızdır.

L1 vizesi, 1 yıldan uzun süredir var olan bir şirket için ilk olarak 3 yıllık verilmekle birlikte iki yıllık uzatmalar sonucu 7 yıl boyunca Amerika’da kalmanızı sağlamaktadır. Şirket 1 yıldan daha kısa süredir aktif ise ilk vize 1 yıllık verilmektedir.

Daha fazla bilgi için L1 Şirket İçi Transfer Vizesi yazımıza göz atabilirsiniz.

EB-5 Göçmen Yatırımcı Programı (Yatırım Yoluyla Green Card)

EB-5 vizesi diğer şirket kurma olanağı sağlayan vizelerin aksine bir Green Card programıdır.  Bu vize statüsüne sahip olmanız için aranan temel şart diğer Amerika şirket vizelerinde olduğu gibi yatırım olacaktır.

Genel olarak yatırım yapılacak projenin konumuna bağlı olarak belirlenen alt sınırlar vardır. Targeted Area olarak geçen işsizlik oranı yüksek olan bölgeler ve kırsal bölgeler için aranan minimum yatırım miktarı 800.00$’dır. Diğer bölgeler içinse bu miktar 1.050.000$ olarak belirlenmiştir.

Bu program için aranan tek şart yatırım miktarı olmamakla beraber istihdam şartı da aranmaktadır. Buna göre yapacağınız yatırım en az 10 ABD vatandaşı veya Green Card sahibi için istihdam imkanı yaratmalıdır.

Önemli bir avantaj olarak program doğrultusunda Green Card sahibi olmanız size Amerika’da yasal daimi ikamet hakkı tanıyacaktır.

Turist Vizesi (B1/B2) ile Amerika’da Şirket Kurmak

B1 ve B2 vizeleri turist vizesi veya seyahat vizesi olarak adlandırılmaktadır. Bu vizeler size yalnızca bazı amaçlar doğrultusunda Amerika’da kısıtlı bir süre bulunma hakkı verirler. Bu vizeler ile çalışma hakkı elde edemezsiniz.

Öte yandan turist vizesi sahipleri Amerika’da şirket kurabilir ve bu şirketin sahibi olabilirler fakat bu vize statüleri şirket için çalışmalarına izin vermeyecektir.

Turist vizesi ile sözleşme görüşmeleri yapabilir, yatırım gözlemleri gerçekleştirebilir, iş planınız için müzakerelerde bulunabilirsiniz. Tüm bunların sonucunda şirket kurma aşamanızı da tamamlayabilecek olsanız da şirketiniz için kredi ve finansmana erişim ve şirketinizde çalışma imkanları elde etmeniz Amerika turist vizesi ile mümkün değildir.

Dolayısıyla teorik olarak Amerika vize başvurusu yapıp turist vizesi ile şirket kurabiliyor olsanız da bu opsiyon çok fazla tercih edilmemektedir.

Ayrıca Bakınız:

Amerika’da Şirket Kurmanın 2023 Maliyeti Ne Kadardır?

amerikada şirket kurma maliyeti

Amerika’da şirket kurma maliyetleri eyalete ve kurulacak şirket türüne göre farklılık göstermektedir. Genel olarak bir LLC kurmak, eyalete göre 50-500$ arası değişiklik gösteriyor olsa da bir Corporation kurma maaliyetleri gerekli formalitelerden dolayı daha yüksek olacaktır.

Şirket kurarken tek seferlik bir kuruluş ücreti ödemeniz gerekir. Bu ücretler eyaletlere göre farklılık göstermektedir. Bununla beraber yine eyalet bazlı değişiklik gösterecek her yıl ödemeniz gereken masraflar olacaktır. 

Amerika’da şirket veya fabrika kurmak isteyen yabancıların en çok tercih ettiği eyaletlerden olan Delaware, Wyoming, Florida, New Jersey, New York, Montana ve Kentucky için LLC şirket kurma maliyeti 2023 yılı için şu şekildedir:

  • Delaware: Kurulum ücreti 90$, dosyalama ücreti 300$
  • Wyoming: Kurulum ücreti 100$, dosyalama ücreti 64$
  • Florida: Kurulum ücreti 125$, dosyalama ücreti 139$
  • New Jersey: Kurulum ücreti 125$, dosyalama ücreti 75$
  • New York: Kurulum ücreti 205$, dosyalama ücreti 9$ (iki yılda bir)
  • Montana: Kurulum ücreti 70$, dosyalama ücreti 20$
  • Kentucky: Kurulum ücreti 40$, dosyalama ücreti 15$

Bu ücretler doğrudan eyaletin ilgili ofislerine ödenmesi gereken ücretlerdir.

Amerika’da Şirket Kurmanın Avantajları Nelerdir?

Amerika dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip ve yabancı yatırımcılara geniş avantajlar sunan bir ülkedir.  Dolayısıyla girişimciler için Amerika’da iş kurmak, gözde hedeflerden birisi olmuştur.

Büyük bir nüfus ve yüksek tüketime sahip olan Amerika, girişimciler için geniş bir pazar konumundadır. Bununla beraber ülkenin dış dünya ile ilişkileri, girişimciler için globalleşme açısından en büyük avantajıdır.

İstikrarlı hukuk düzeni, düşük kurumsal vergi oranları gibi vergisel avantajlar ve küresel itibar Amerika’da gerçekleştirilecek girişimler için son derece uygun ortam sağlamaktadır.

Tüm bunların yanında ülkenin sunduğu gelişmiş eğitim sistemi, teknolojiye birinci elden ulaşım, kültürel çeşitlilik, kaliteli sağlık hizmetleri gibi unsurlar kişisel yaşantınız için de kaliteli bir ortam sağlamaktadır.

Amerika’da Hangi Eyalette Şirket Kurmak Daha Avantajlıdır? 

Amerika'da şirket kurmak için en avantajlı eyaletler

Şirket veya fabrika kurmak için eyalet seçiminizde vergisel avantajlar, hukuki düzenlemeler ve pazar büyüklüğü gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Bu doğrultuda tercih edebileceğiniz şirket kurmak için en avantajlı Amerikan eyaletleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Delaware

ABD’nin doğu sahil şeridinde yer alan eyalette gelir vergisi, 60.000$ ayrımı doğrultusunda %2,2 ile %6,6 arasındadır. Bununla beraber eyalet, yabancı girişimcileri destekleyen programlara sahiptir. Şirket kuruluşu için esnek hukuki kurallara sahip olan eyaletin, riskli girişimlere finansman sağlama amaçlı programları mevcuttur.

%8.7 kurumsal vergi oranı uygulanan eyalet yabancı yatırımcılar için en çok tercih edilen eyaletlerden birisidir.

2. Montana

ABD’nin batı kesiminde yer alan eyalet, yabancı yatırımcılar için avantajlı bir diğer eyalettir. %6,75 kurumsal vergi oranı ve %1 ile %6,75 arasında değişen gelir vergisi oranları ile vergisel açıdan oldukça avantajlı bir eyalettir.

Genellikle küçük işletmelerin kurulduğu eyalette ortalama yaşam maliyeti de ulusal ortalamanın altındadır. Tüm bunların yanında eyalette küçük işletmelere finansman desteği sağlayan programlar da uygulanmaktadır.

3. Florida

Bireysel gelir vergisi uygulamasının olmadığı bu eyalette kurumlar vergisi de %5,5 oranında uygulanmaktadır. İşletmeler için yapılan teşvikler, hareketli iş ortamı ve gelişmekte olan teknoloji ve turizm endüstrisi ile yabancı girişimciler için oldukça iyi bir tercihtir.

4. Wyoming 

Gizlilik yönünden avantajlı olan eyalet, şirket sahiplerinin, hissedarların ve yöneticilerin kimliklerinin gizli kalmasına izin verir. Ayrıca gelir vergisi uygulamayan eyaletlerden birisi olması ile de öne çıkan Wyoming, girişimciler için iyi bir tercih olabilmektedir.

Amerika’da Şirket Kurma ve Vize Başvurusu için Doğru Hazırlık

Amerika’da şirket kurmak pek çok detay içeren ve dikkatle takip edilmesi gereken bir süreçtir. Başvuru sırasında gözden kaçan ufak bir detay başvurunuzu olumsuz etkilenmesine ve hem şirket kurma talebinizin hem de vize başvurunuzun ret almasına neden olabilir.

Amerika’da şirket kurma süreçleriyle ilgili dah detaylı bilgi almak ve vize başvurunuza profesyonel bir hazırlık için bizimle iletişime geçebilir ya da aşağıdaki formları kullanarak danışmanlık hizmetlerimize ulaşabilirsiniz.

Amerika Vize Başvurunuza Uzmanlar ile Hazırlanın
Eski ABD Konsolosluk Yetkilileri ile Başvuru ve Gerçeğe Uygun Mülakat

Açılan sayfadaki ücretsiz formu doldurmanız halinde size en kısa sürede dönüş yapacağız.

Sıkça Sorulan Sorular

Amerika’da Şirket Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Amerika’da şirket kurarken genel olarak hukuki gerekliliklere dikkat edilmesi gerekir. Vergisel ve hukuki yükümlülükler yerine getirilmediği takdirde ağır yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. 
Bu tarz bir durumla karşılaşmamak için profesyonel destek almanız en doğrusu olacaktır.

Uzaktan veya İnternet Üzerinden Amerika’da Şirket Kurulabilir Mi?

İnternet üzerinden Amerika’da şirket kurmak, şirketinizi kurmak istediğiniz eyaletin yasalarına bağlıdır. Bazı Amerikan eyaletlerde online olarak gerekli formları doldurup müracaatınızı gerçekleştirmeniz mümkünken bazı eyaletler başvurunuzu fiziken yapmanızı istemektedir.

Amerika’da Şirket Kurduktan Sonra Ne Yapmalısınız?

Amerika’da şirketinizi kurup banka hesabı açtıktan sonra çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Çalışmalarınız sırasında muhasebe kayıtlarınızı tutmanız, vergisel ve hukuki yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz yaptırımlara maruz kalmamanız için dikkatle takip edilmelidir. Amerika’da iş kurmak isteyenler için farklı vizeler bulunması nedeniyle niteliklerinizi karşılayan doğru vize ve süreç konusunda profesyonel destek almanızı tavsiye ederiz.

Sayfa Güncellenmektedir.

Bu hizmetten yararlanmak için: info@visapeer.com adresine mail gönderebilir ya da Amerika’dan +1 (973) 995-9977 ve
Türkiye’den +90 (850) 241 55 88 numaramızı arayabilirsiniz.

WhatsApp
Scan the code
Merhabalar!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?